Grekland: Nya demonstrationer mot slakten av människornas gemensamma egendom

PAME

På torsdagen den 6 maj, en dag efter den massiva demonstrationsstrejken organiserade PAME en ny kraftfull demonstration, över hela landet.

De åtgärder som slaktar arbetares och människors egendom godkändes av PASOK och LAOS, utan att någon betydande invändning gjordes. ND röstade mot åtgärderna enbart för att framstå som ett oppositionsparti, medan det kallade PASOK och LAOS till en gemensam aktion mot KKE.

Den enda lösningen är en upptrappning av arbetarnas, småföretagarnas, de fattiga böndernas, kvinnornas och unga människornas klasskamp, mot bristerna och omstörtandet av monopolens politik och makt förklarade tusentals människor som deltog i PAME:s demonstration.

Än en gång filmade internationell och grekisk media de organiserade aktionerna i ett försök att utmåla dem som arrangerade upplopp, försöka dölja massdeltagandet i PAME-demonstrationen och slagordens innehåll.

“För oss är den enda garantin till demokrati att människorna organiserar sig med ett kampprogram och en specifik inriktning och uthållighet i denna, för en ändring av klassystemet.

Det är majoriteten av människor som kan ändra lagarna. Icke desto mindre fordras etablerandet av lagar och en förändring av samhällets lagar; förändringarna sker inte från toppen. Och hota oss inte. Jag bör tala om att vi är vana att kämpa under sådana här förhållanden.

Jag vill också klargöra följande: vi är mer erfarna än någonsin och vi fortsätter att dra eerfarenhet av vår kamp, våra tillkortakommanden och misstag. Det finns en sak som ni aldrig kommer att lyckas med; att driva oss mot väggen; att hindra vår rörelse. Tänk inte ens den tanken. Det kommer att bli som en boomerang, var säker på det. Efter 92 år vet vi mycket väl vem det är som vi kämpar emot,” betonade Aleka Papariga, generalsekreterare för KKE:s centralkommitté i sitt inlägg under ett parlamentssammanträde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.