Stor demonstration i Aten till stöd med de ukrainska kommunisterna

Den 22 juli beslutade Ukrainas riksdag (Rada) att upplösa Ukrainas Kommunistiska Partis riksdagsgrupp. Av 450 ledamöter var 250 närvarande och 232 av dem röstade för ett förbud. Idag den 25 juli äger domstolsförhandlingar rum för att förbjuda hela partiet.

I Aten på torsdagseftermiddagen samlades tusentals kommunister från Greklands Kommunistiska Parti, KKE för att protestera mot detta.

Dimitris Koutsoumpas, generalsekreterare för KKE, sa utanför Ukrainas ambassad att ”det behövs en bred samling för att isolera den reaktionära, nazistiska regeringen i Ukraina som kom till makten med USA:s och EU:s stöd. Denna regering tar bort de demokratiska, fackliga, och politiska rättigheter som folket har i Ukraina. Regeringen förbjuder Ukrainas Kommunistiska Parti och ökar repressionen. Greklands Kommunistiska Parti vill med sin protest idag, utanför Ukrainas Aten-ambassad visa solidaritet med kommunisterna i Ukraina. Rör ej kommunisterna! Vi är solidariska med dem och vi kommer att protestera varje dag till dess förbudet och upplösningen av UKP:s riksdagsgrupp hävs”.

Medlemmar från KKE och KNE (ungdomsförbundet) ropade hela tiden paroller, såsom Rör ej kommunisterna! Antikommunismen ska inte gå igenom! och Folkets kamp ska krossa den!

Källa: 902.gr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.