Lördag den 13 september sen eftermiddag – Varför Sveriges Kommunistiska Parti

Nu har jag för min personliga del avslutat valrörelsen inför 2014 års val. Jag har delat ut valtidningen, valsedlar samt jag på åtskilliga fackföreningsmöten och byggarbetsplatser efter bästa förmåga försökt att förklara SKP:s politik och vilket alternativ SKP utgöt i årets val.

De vanligaste frågorna som mött mig på arbetsplatserna och de fackliga mötena har varit vår syn på Sverigedemokraterna, A-kassan, vikten av försvaret av kollektivavtalet och EU. Jag har försökt att besvara alla frågor ur ett strikt klassperspektiv något som i svensk politik gör SKP unika. Efter dessa svar från min sida har jag väldigt ofta, nästan alltid fått följdfrågan. Varför är det ingen som säger hur det verkligen är?

Jag har då svarat. SKP säger som det är och vi är här och nu. Du har nu fått ta del av SKP:s synpunkter och anledningen till att ”ingen” säger som det är beror på att andra partier i eller utanför alliansen i grunden är överens om att nuvarande samhälle skall bestå, skillnaden mellan dessa partier är om Fas 3 skall ändra namn eller ej. Om de som äger skolor och sjukhus skall ändra bokföringen eller ej. Man är rörande överens om att de sk vård och skolföretagen skall bestå. Man är också rörande överens om att medlemskapet i EU är något som skall vara i evig tid.. Dessa politiska partier inom eller utom alliansen står också under total kontroll av de fåtal personer som äger den media som verkar i Sverige, dvs det är de som bestämmer vad som skall vara huvudnyheten i morgontidningen eller Rapport på kvällen därför anpassar man sig lydigt till det.

Ja det är värre än så man går till och med på kurser anordnade av medieägarna där man får lära sig hur och vad man skall svara när man blir tilltalad av husbondens röst. De är alla rörande överens om att SKP:s röst inte skall höras Uppgiften är att invagga väljarna i tron att det i Sverige inte finns ett kommunistiskt parti i Sverige att rösta på. SKP:s enda möjlighet att bryta denna tystnadens mur är att SKP:s medlemmar bryter den själva av egen kraft och det är precis vad vi gör genom arbetsplatsbesök, fackliga möten, valstugor, torgmöten, flygbladsutdelning mm.

Nu har jag gjort mitt för den här gången, senast på söndag avger väljarna sitt svar och vi får med spänning se vad det svaret innebär.

På måndag den 15 september fortsätter jag mitt politiska arbete som vanligt för att vi äntligen skall få demokratin att även omfatta ekonomin, att hela samhällsekonomin ställs under demokratisk kontroll dvs ett socialistiskt Sverige. Nyckelfrågan blir oavsett valrörelse eller inte så är alla framsteg för det arbetande folket helt beroende av att det i Sverige finns ett starkt och slagkraftigt kommunistiskt parti. Kampen för socialismen den fortsätter alltså fram till den dagen segern är nådd och vi äntligen får uppleva ett alltigenom demokratiskt samhälle.

Lars Lundberg
Ombudsman i Byggnads och riksdagskandidat för SKP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.