En klassmedveten tidning!

Läs RiktpunKt - En kommunistisk månadstidnings som ger dig värdefull kunskap

“Det räcker nu!”

Henrik Patris.

Torsdagen den 21 mars höll tre olika fackförbund en manifestation utanför Kulturum i Märsta där kommunfullmäktige var samlade till förhandlingar. Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund och Kommunal protesterade mot Sigtuna kommuns kraftiga nedskärningar i skolan som kommer leda till flertalet uppsägningar, enligt Riktpunkts källor.

– Med parollen “Det räcker nu!” vill vi uppmana skolpersonal och föräldrar i kommunen att organisera motstånd mot nedskärningarna men även inspirera skolpersonal över hel landet till att gå till angrepp mot den allt sämre arbetsmiljön och underbemanningen, säger Henrik Patris, arbetsplatsombud för Lärarförbundet.

– Utvecklingen i skolan de senaste decennierna, oavsett om det varit höger- eller “vänster”-regeringar, har varit katastrofal med relativa eller direkta besparingar varje år, omdöpta till olika “pedagogiska projekt”. Det har lett till ökad stress och sjukskrivningar för lärarna och sämre utbildning för framförallt arbetarklassens barn. Det är hög tid att organisera motstånd mot detta på arbetsplatserna men även mellan yrkeskategorier i solidaritet med alla som drabbas på liknande sätt av marknadsanpassningar, jakt på högre profiter och reducerade kostnader för kapitalisterna och deras politiker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.