En klassmedveten tidning!

Läs RiktpunKt - En kommunistisk månadstidnings som ger dig värdefull kunskap

Lindelöf och Romelsjö tar ställning för den högerextrema borgerligheten

Leif Östling, några minuter innan han tilldelas Gustaf Dalén-medaljen 2012. Foto: Vogler/CC BY-SA 3.0/Wikimedia Commons

För ett antal dagar sedan gjorde den extremt borgerliga SwebbTV en intervju med Näringslivets gunstling och tidigare chef Leif Östling. En intervju som blev mycket uppmärksammad på grund av Östlings rasistiska attacker på invandrare, och som i stort sett blev kritiserad av hela vänstern och av de flesta som anser sig vara socialister. Östling har tidigare uttryckt att ’fattigpensionärer har sämre gener än rika’.

SwebbTV och Lars Bern och Leif Östling, Patrick Engellau med flera är alla borgare av den ’gamla’ kategorin, dvs. de är snäppet över Sverigedemokraterna och andra högerextrema och fascistiska partier. De tillhör borgarklassen, och försöker vara folkliga för att försöka dra arbetarklassen och de fattiga till de högerextrema partierna, samtidigt som de föraktar dem. Det var inte för inte som överklassen på 30-talet i Tyskland och i andra länder stöttade och finansierade nazistiska och fascistiska partier. Borgarna – överklassen – ville ha hela makten och ansåg sig stå över folket, och att folket var till för att utnyttjas och exploateras. Men för att överklassen skulle få den hela makten och för att krossa socialismen/kommunismen behövdes nazistiska och fascistiska partier som kunde locka och dra folket att rösta på dessa partier.

Så görs även idag. Lars Bern, Östling och med flera fyller en funktion och försöker locka människor till de högerextrema partierna.

Det som är så märkligt är vissa självutnämnda socialister och människor som anses vara demokrater på vänsterkanten ställer sig upp och försvarar den borgerliga Leif Östlings uttalanden.

Knut Lindelöf:

”Nu gäller det inte längre om man ska ta debatten med Jimmie Åkesson, utan nu har etablissemanget mycket svårare motståndare’.

I Lindelöfs inlägg finns ingen som helst kritik mot Leif Östlings rasistiska uttalanden. Detta nämns endast lite förbigående – som om det inte spelar någon så stor roll – i början av artikeln. I stället poängterar Lindelöf yttrandefriheten före Östlings rasistiska uttalanden, och att han inte kan begripa varför Östling blir angripen. Lindelöf:

“Han [Leif Östling] framstår som en renhårig handlingens man som i tid – och ibland i otid – säger vad han tycker.”

Under denna artikel har en del personer kommenterat, bland annat ’socialisten’ Anders Romelsjö om den borgerliga Torbjörn Sassersson, som har bloggen Newsvoice (som är en blogg där uttrycken ’fascism’ och ’högerextrem’ inte får nämnas i kommentarerna). Han säger så här om Sassersson: ”Han är en stark antiimperialist som Knut och jag […].”

Borgaren Torbjörn Sassersson – en antiimperialist?

Mycket ska man få läsa innan ögonen trillar ur…

Är det möjligt att de även betraktar Lars Bern, Patrik Engellau och Leif Östling som antiimperialister?

Vill bara notera att Lindelöf och Romelsjö på 70-talet var medlemmar i det maoistiska KFML/SKP som även då ville samarbeta med borgarna – mot socialismen och Sovjetunionen. Även då hamnade de helt fel…

Det verkar som ränderna aldrig går ur…

Kerstin Stigsson

17 kommentarer

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.