Fler asylsökande till Europa förra året – färre till Sverige

INRIKES Migrationsverket räknar med att ungefär 12 000 asylsökande kommer söka sig till Sverige per år fram till 2026. Det är nästan lika lågt som 2021, då lite fler än 11 000 människor sökte asyl till Sverige.

Uppenbarligen har behovet av asyl inte minskat, med tanke på det ökande antalet asylsökande som tar sig till Europa – förra året tog sig över en miljon människor till EU för att söka asyl. Snarare är det så att färre söker sig till Sverige efter åratal av åtstramning av migrationspolitiken – den ökade repressionen får helt enkelt effekt. Därför räknar Migrationsverket med att omkring 12 000 asylsökande kommer att leta sig hit per år fram till 2026 och man räknar även med 8 000 skyddssökande från Ukraina under 2024. Detta enligt Migrationsverkets prognos.

Man är då nästan nere i rekordnivån från 2021, då enbart omkring 11 500 sökte asyl i Sverige under den socialdemokratiska regeringen, vilket också visar kontinuiteten i den repressiva flyktingpolitiken, oavsett färg på regeringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.