”Helt oacceptabla nedskärningar på Sundsvalls sjukhus”

Nedskärningarna på Sundsvalls sjukhus är helt orimliga, skriver Kommunal i ett pressmeddelande. ”Om Landstinget Västernorrland gör sig av med 700 anställda på sjukhuset så drabbar det självklart medborgarna genom kraftiga negativa effekter på vården, säger Kjell Sjödin, Ordförande i Kommunal Västernorrland. I Sundsvall genomförs nu en lika hårdhänt nedskärning som den som Örnsköldsviks sjukhus utsattes för.”

Måndagen den 1 februari fick Kommunal turordningslistorna över personalen vid Sundsvalls sjukhus. Oron och ilskan är stor hos personalen.

– Jag befarar det värsta, säger Kjell Sjödin. Den nya sjukhusdirektören har fått jobbet för sitt sätt att genomföra den massiva nedskärningen i Örnsköldsviks sjukhus. Där tvingades 70 procent av undersköterskorna sluta. Nu protesterar den kvarvarande personalen vid Örnsköldsviks sjukhus mot den orimliga arbetssituation de fått.

– Den som påstår att det går att göra sig av med hundratals medlemmar i Kommunal vid ett sjukhus utan att det märks på vårdens kvalitet förolämpar en hel yrkeskår, säger Kjell Sjödin. Var och en av dessa medlemmar i Kommunal gör en viktig insats. Den som säger upp 700 anställda måste ärligt stå upp för de negativa effekter detta ger för den vård och omsorg som medborgarna får.

– Landstinget Västernorrland har hanterat sin verksamhet mycket illa när de forcerar fram drastiska nedskärningar utan att beskriva konsekvenserna, avslutar Kjell Sjödin. Hälso- och sjukvårdslagen säger att vården ska utgå från befolkningens behov och nu kan man fråga sig om den gör det i Landstinget Västernorrland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.