Möte mot antikommunism

antikommunism

Det 4: e europeiska mötet med kommunist- och arbetarpartier om skola och utbildning hölls i Bryssel den 5 februari i år.

Årets möte handlade om förvrängningen av historien om andra världskriget i utbildningen. Mötet anordnades av det grekiska kommunistpartiet och ägde rum i Europaparlamentet.

25 representanter från europeiska kommunist- och arbetarpartier deltog i mötet. Under mötet presenterade deltagarna fakta från skolan och akademiska böcker om förfalskning av andra världskrigets historia, de presenterade målen för denna kampanj och hänvisade till sina erfarenheter från åtgärder mot ideologisk manipulation av ungdomar.

Mötet utfärdade ett gemensamt uttalande, här är det något förkortat:

Vi, undertecknade parter, fördömer den våldsamma antikommunistiska kampanj som pågår i hela Europa. Imperialistiska organisationer som EU, Nato, liksom OSSE, Europarådet och nästan alla europeiska borgerliga regeringar har lanserat och eskalerar en anti-kampanj med lögner och förtal med det strategiska målet att påverka arbetare och människors medvetande med uppenbar antikommunism. Deras mål är att radera det exempellösa bidrag av socialismen i det 20: e århundradet och hävda det kapitalistiska systemet orubblighet. Antikommunism är deras spjutspets under kapitalismens kris för deras offensiv mot arbetarklassen. Denna offensiv av EU, borgarklassen och de regeringar som stöder den (liberaler och socialdemokrater) syftar till att garantera maximal lönsamhet för kapitalet. De främjar antikommunismen när det gäller alla historiska händelser, snedvrider de socialistiska och även de nationella demokratiska revolutionerna, klasskampen och den historiska utvecklingen. De syftar framförallt till att nå ungdomar så att de inte får lära sig den historiska sanningen och att förgifta deras medvetande med antikommunistisk propaganda.

Förfalskning av historien och speciellt historian om Sovjetunionen, har endast ett syfte: att hindra europeiska arbetare och folk från att tänka på möjligheten och nödvändigheten av att störta det outhärdliga kapitalistiska systemet och ersätta det med socialism.

Den historiska sanningen kan inte raderas. Bidraget från socialism till segern över fascismen, för folkets rättigheter, till att skapa förtroende för framtiden och för att människors prestationer i de socialistiska länderna är obestridligt. Vi måste också understryka effekterna av dessa insatser till förmån för arbetarklassen i de kapitalistiska länderna. Effekter som bidragit till att tvinga kapitalisterna att göra eftergifter till det arbetande folket. Trots brister och problem, resultaten av socialismen är i dag en önskedröm för människor när kapitalismen inte kan och inte kommer att kunna lösa de problem som drabbar människor.

Vi fördömer starkt förföljelse och förbud mot kommunistiska partier och kommunistiska ungdomsförbund, vi uttrycker vår fulla solidaritet med alla offer för attacker och häxjakt.

Det blir uppenbart vad ”demokrati” i EU är, kapitalet och de multinationella företagens oinskränkta makt, demokrati för de få och exploatering och förtryck för många.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.