Nya misslyckanden för kapitalismen

Kommentar. Kapitalism och produktion av tjänster och varor är inte den bästa kombinationen. Vi har under några årtionden sett hur postverket demonterats från ett statligt verk med relativt väl fungerande service för allmänheten, till en organisation helt styrd av kapitalistiska intressen med en minimal serviceanda.

När den nyliberala politiken blev ledstjärnan och allt skulle avgöras av ekonomer började vägen utför. Nu rapporterar media om ytterligare nedskärningar.

Postens VD säger till TT att 2000 anställda kan tvingas lämna Posten i Sverige och i Danmark. Det naturliga hade varit att börja med Lars G Nordström och andra byråkrater inom postverket, varför ett verk som reducerats med 90 procent skall ha en heltidsanställd VD är för de allra flesta oförståligt. Likaså borde Postens Nordens styrelse planer på att dela ut 1,4 miljarder kronor till ägarna, samtidigt som nedskärningarna, stoppas. Pengarna behövs för att kunna bygga upp Posten till det serviceorgan för allmänheten som det är skapat för att vara.

Jan Jönsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.