Sverigedemokrat jämställer muslimer med nazister – polisanmäls

Centerpartisten Jonathan Lindborg, från Hässleholm, har polisanmält Stefan Olsson, ordförande för Sverigedemokraterna i Landskrona, för hets mot folkgrupp.  Polisanmälan gäller ett blogginlägg Stefan Olsson publicerat på sin blogg den 13 februari. Stefan Olsson skrev bland annat att Malmö är en stad med en ständig ökad population med människor från arabvärlden. Han skrev i samma inlägg att muslimer är ”nutidens nya nazister”. Det reagerade Jonathan Lindborg på.

Varför har du gjort polisanmälan?

– För att jag anser att det är hets mot folkgrupp och för att markera mot inlägg som hetsar mot andra folkgrupper, säger Jonathan Lindborg till Riktpunkt.nu.

Riktpunkt.nu har förgäves sökt Stefan Olsson för en kommentar. Men på sin blogg skriver han: ”Centerpartisten och SD-hataren Jonathan Lindborg har polisanmält mig för hets mot folkgrupp… Det är så de politiska motståndarna tar debatten i valrörelsen, man springer till polis och tingsrätt för att smutskasta oss inför stundande valrörelse. Vad Jonathan Lindborg inte begripit är att bilden under inlägget symboliserar hela inlägget. Tydligen tycker Jonathan Lindborg att det som sker mot judarna i bland annat Malmö och övriga världen är en bagatell, eftersom han verkar försvara muslimerna som förföljer judarna, hur ska man annars tolka en polisanmälan för hets mot folkgrupp.”

Vad har du för kommentar angående Stefan Olssons uttalande på bloggen om din polisanmälan?

Stefan Olsson verkar inte förstå grunden till polisanmälan. Att skriva ”Det har fått stora konsekvenser för den judiska befolkningen i Malmö, som ständigt hotas trakasseras och förföljs av nutidens nya nazister, (läs muslimer)” på sin blogg och därmed påstå att muslimer som grupp skulle vara nutidens nya nazister borde vara uppenbart missaktande mot folkgruppen. Att komma med sådana svepande och generaliserande uttalanden är inte försvarligt. Sverigedemokrater fortsätter att göra sig till politiska martyrer och påstår att vi skulle vilja smutskasta dem istället för att ta ansvar för vad de skriver. Jag har ingen annan åsikt än Olsson om att det är oacceptabelt att judar förföljs i Malmö men det motiverar inte att komma med generaliserande påståenden om en annan folkgrupp, säger Jonathan Lindborg.

Foto polisbil: Kristoffer Thessman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.