Extremhögern utnyttjar dödsmisshandeln i Landskrona

Kommentar. Dödsmisshandeln i Landskrona diskuterades i SVT:s samhällsprogram Debatt i kväll. Den tragiska händelsen har även diskuterats i andra medier den senaste tiden, men framförallt i Landskrona.

På bland annat sverigedemokratiska och andra högerextrema bloggar har en misstänkt hängts ut på nätet, och på vissa sajter hängdes fel person ut. SD Landskrona gör partipolitik av brottet och utlovar ”en belöning på 5000 kr till den som hjälper polisen att gripa kvinnans mördare”. Nationaldemokraterna, som bildades av utbrytare ur Sverigedemokraterna år 2001, utnyttjar också situationen och ska hålla en manifestation på söndag i Landskrona.

Istället för att prata om ”kulturella skillnader” som Sverigedemokraterna gör, så borde de växande klassklyftorna bekämpas. Naturligtvis görs detta inte av SD och andra högerextremister eftersom de försvarar borgarklassens herravälde. Social rättvisa är det enda som kan hindra kriminalitet.

Fredrik Jönsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.