Egypten: Folket bestämmer vad som är legitimt och rättfärdigt

Uttalande från SKP – Sveriges Kommunistiska Parti
angående det egyptiska folkets uppror

SKP vädjar till det svenska folket att uttrycka sin solidaritet med det hårt beprövade egyptiska folket som i nuläget är involverade i ett uppror. SKP fördömer också EU:s styre och USA:s regerings svekfulla agerande då dessa så sent som igår stöttade och samarbetade med Mubarak och marknadsförde honom som ett lysande exempel på demokrati. Nu när folket gör uppror i ett vågat försök att hota landets styrande regim, utger de sig för att vara försvararna av dess rättigheter, för att kunna kontrollera den fortsatta utvecklingen.

USA:s regering och EU:s styre har återigen kommit i folkets blickpunkt när de provokativt fortsatt att ingripa därför att de är rädda för att den folkliga kampen och dess uppoffringar ska leda till radikala förändringar.

Det egyptiska folkets uppror, oberoende av dess resultat, har bevisat att det är folket som är historiens sanna protagonister och som bestämmer vad som är legitimt och rättfärdigt. Folkets uppror tillhör inte det förflutna, som kapitalisterna hävdar. 2000-talet kommer oåterkalleligt att bli ett revolutionernas århundrade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.