SD räddade spekulanterna

Under onsdagen hölls möte i riksdagens EU-nämnd där Sveriges deltagande och linje på den kommande helgens EU-toppmöte diskuterades. Toppmötet skall i huvudsak diskutera och fatta beslut om hur man skall lösa kapitalismens kris och öka profiterna för kapitalägarna, genom att vältra börderna av krisen på det arbetande folket.

Fredrik Reinfeldt beklagade sig över att alla länder inte slaviskt vill följa kapitalets och EU-byråkratins diktat om utförsäljningar av offentlig sektor och nedskärningar i socialförsäkringssystemen.
Regeringen, liksom deras uppdragsgivare kapitalisterna och spekulanterna oroar sig för den såkallade tobisskatten. Tyskland och Frankrike har lagt ett förslag om att införa en transaktionsskatt i finanssektorn, ett förslag som ligger i linje med kommunisternas förslag om att införa moms på aktiehandel och spekulation, dock inte ifråga om nivån. I Tyskland och Frankrike ser man skatten som ett sätt för en underbeskattad sektor att bidra till att täcka ländernas budgetunderskott. I grunden ett sunt tänkande för varför skall kapitalister och spekulanter inte bidra till att finansiera sjukvård, skola, barnomsorg m.m.. Och att de är underbeskattade råder det inget tvivel om, vi har sagt det många gånger.

– Varför skall du betala moms när du köper ett kg falukorv, när du kan köpa aktier för en miljon utan att betala ett öre i moms.

EU-nämndens majoritetsbeslut blev ändå att Sverige tillsammans med Storbritannien på söndag skall kämpa för spekulanternas profiter och ett fortsatt behållande av detta skattefrälse. Majoritetsbeslutet kunde genomtrumfas genom Sverigedemokraternas försorg.

Jan Jönsson

En tanke på “SD räddade spekulanterna

  1. Helt briljant lysande! Bortstt från att jag inte äter falukorv så är andemeningen densamma. Varför ska det vara moms på matvaror men inte på aktier.

    Låt spekulanterna betala, bort med moms på maten. Gomiddag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.