Solidaritet med de strejkande stålarbetarna i Aten

En stor folkmassa av arbetare, fackföreningar och massorganisationer flockades till platsen för de strejkande stålarbetarna vid stålverken i Aten idag till följd av fackföreningarnas och PAME:s vädjan till det grekiska folket att komma till stålverken för att stärka solidariteten som de har visat under de 9 månader som stålarbetarstrejken har pågått. Detta är arbetarklassens respons på kravallpolisens attack på de grekiska stålarbetarna. Den grekiska kravallpolisen använde tårgas mot de strejkande stålarbetarna tidigt imorse. Stålarbetarna strejkar för att de vill ha arbeten med anständiga löner och för att de stålarbetare som har avskedats ska återanställas.

Igår förklarades stålarbetarstrejken som illegal av landets domstolar som påbörjade en aktion som syftade till att kuva den. Man anhöll även 9 strejkande som stod vid fabriksportarna för att vakta sin heroiska strejk. Den grekiska regeringen uppmärksammar inte stålarbetarnas rättmätiga och arbetsmässiga krav. De tillgodoser endast arbetsgivarnas intressen.

Många strejkande stålarbetare har misshandlats och 10 har arresterats. En stor solidaritetsdemonstration är utlyst idag till klockan 17.00 utanför fabriken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.