Outhärdlig situation i Indien

indienEn allvarlig kris har drabbat miljontals människor i Indien. Det är dystert runtom i landet, såväl politiskt som ekonomiskt. Den sittande regeringen har förlorat all sin trovärdighet och är nu nästintill dysfunktionell på grund av återkommande anklagelser om korruption. Det politiska systemets kolossala misslyckande med att ge folket livsrättigheter är skamligt. Den skyhöga inflationen av matpriserna och ekonomins stagnation är krisens karaktärsdrag vilka har uppslukat nationen.

Dessutom har man ingen strategi för att bekämpa krisen. Regimens avsikt är att kasta hela krisens börda på folket. Alla är berörda. Hela nationen har blivit föremål för den nyliberala ekonomins politik. Det arbetande folket, den oorganiserade arbetskraften, kontraktsarbetarna och arbetarna i städerna och på landet är de som har drabbats värst. Jobben blir färre. Arbetsmassornas reella köpkraft är berörd. Arbetsvillkoren är kraftigt försämrade. Minimilönen utbetalas inte. Lagstadgade förmåner är indragna. Ingen ålderspension och inga moderskapsförmåner. Man bryter mot alla arbetslagar. Arbetstimmarna förlängs abnormt. Lönerna är under minimumgränsen. Fackföreningsrörelser är förbjudna. Arbetarklassens protester kuvas. Situationen har blivit outhärdlig.

Enligt det globala hungerindexet lever den största andelen fattigt folk i Indien. Indien är en av de värst drabbade länderna. Den indiska regeringen måste utöka sina investeringar, stimulera marknaden, skapa fler arbeten och bygga upp en enorm infrastruktur. Detta som en effektiv åtgärd för att bemöta avmattningen i ekonomin. Även om det privata kapitalet spelar en viktig roll i landets ekonomiska utveckling, är det mest väsentliga regeringens utgifter och investeringar. Regeringen måste också sätta in mer pengar för att bekämpa analfabetismen, hungern, fattigdomen, arbetslösheten, utarmningen av bönderna och ruineringen av arbetskraften inom jordbruket. Om regeringen åtgärdar dessa problem, kommer det indiska folket att bli lättade.

All India Confederation of Building and Construction Workers
Förkortad sammanfattning: Charlie Paulsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.