Ungdomar, arbetare och bönder för intensiv kamp i Grekland

greklandskampUngdomar, arbetare och fattiga grekiska bönder har fört en intensiv kamp i landet de senaste dagarna. Massmobiliseringar har arrangerats i bland annat Aten och Thessaloniki med anledning av ungdomarnas oacceptabla arbetsvillkor. Dessa inkluderar arbete utan rättigheter och låga löner.

Massmobiliseringarna anordnades gemensamt av de grekiska studenternas kampfront och Alla arbetares militanta front, PAME.

Arbetarna i Atens tunnelbanna gick med i strejken för att hindra att deras löner skulle sänkas ännu en gång. Strejken förbjöds och arbetarna utsattes för civil mobilisering. Detta ledde i sin tur till en två dagar lång solidaritetsstrejk av arbetarna i transportsektorn. KKE och PAME stödde strejken, medan de grekiska domstolarna förbjöd den.

Parallellt med detta, körde fattiga grekiska bönder ut på gatorna med sina traktorer i flera delar av landet. KKE hyllade böndernas militanta mobiliseringar mot bakgrund av regeringens politik för promemorior och skatter och EU:s gemensamma jordbrukspolitik som ledde till en total katastrof för bönderna.

Charlie Paulsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.