Uttalande från de cypriotiska byggnadsarbetarnas generalförsamling

byggfacket-cypernDe offentliga mötena med anledning av de strejkande arbetarna i byggnadsindustrin hölls den 25 januari. Byggnadsarbetarna har fått information från de allmänna råden som tillhör deras fackförbund om utvecklingen i byggnadsindustrin. De har också informerats om de åtgärder som vidtagits under föregående period. Syftet med dessa har varit att främja en lösning på de mycket allvarliga problemen som byggnadsindustrin står inför och att förnya kollektivavtalet. Mötet deklarerade följande:

  • Fördöm arbetsgivarnas oacceptabla ställningstagande att för tredje gången avslå det medlingsförslag som lämnats av arbetsministern. Deras handling avslöjar också deras egentliga intention som är att bevara den oacceptabla situation i byggsektorn. Detta leder i sin tur till utarmningen av tusentals av våra kollegor.
  • Fördöm det ställningstagande som tagits av ett stort antal entreprenörer. De utnyttjar förekomsten av tusentals billiga arbetare och tvingar dem tio år tillbaka i tiden. Entreprenörerna krossar den organiserade fackföreningsrörelsen.
  • Uppmana Cyperns entreprenörsförbund att förändra sin negativa och oacceptabla ställning efter att denna tvååriga förhandlingsperiod har löpt ut. Ett sådant beteende är inte fördelaktigt och kommer inte att resultera i några lösningar på de allvarliga problem som förpestar den cypriotiska byggsektorn.
  • Förmedla ett enighetsbudskap till alla cypriotiska arbetare och tacka dem för deras stöd. Uppmana dem att hålla fast vid detta ställningstagande därför att kampen som vi startade för längesedan är en kamp för överlevnad som påverkar alla cypriotiska arbetare.
  • Upprepa ännu en gång att genom deras mobiliseringar vill det arbetande folket avmaskera de verkliga syndarna som bär ansvaret för problemen. Syndarna är inga andra än den stora andelen entreprenörer som avskedar våra arbetskamrater på en daglig basis och skickar dem till arbetslöshetskontoren för att ersätta dem med en billig arbetskraft.
  • Fortsätt den obestämda strejken och tillåt samtidigt de allmänna råden i sina fackföreningar att svara på uppmaningar från arbetsministern som syftar till att lösa de problem som finns i byggindustrin. En förnyelse av kollektivavtalet är också nödvändig.

Översättning av Charlie Paulsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.