Grekiska fackföreningsledare attackerades

pame-jan-2013Den 30 januari attackerades och arresterades 35 fackföreningsledare från PAME vid Arbetsmarknadsdepartementet i Aten. Dessa är medlemmar i styrelsen för PAME och ordföranden i lokala fackföreningsavdelningar.

Den grekiska regeringen tvekade inte att brutalt attackera fackföreningsrepresentanterna som krävde ett möte med arbetsmarknadsministern med anledning av dennes provokativa och arbetarfientliga uttalanden om den sociala tryggheten. De som dagligen slaktar de grekiska arbetarnas rättigheter, beordrade kravallpolisen att attackera arbetarna.

Om regeringen tror att de kan terrorisera PAME och den klassorienterade fackföreningsrörelsen, misstar de sig ännu en gång. PAME försäkrar regeringen om att detta endast kommer resultera i nya, omfattande anstormningar från arbetarna. Man uppmanar också alla arbetare och fackförbund i Grekland såväl som i hela världen att bestämt fördöma regeringens våld och förtryck och intensifiera sin kamp. Skrota lagen och kapitalets ordning. Lagen är vad som är rätt för arbetaren.

De 35 fackföreningsmedlemmarna som fördes till domstolen, släpptes den 31 januari på kvällen. Rättegången är uppskjuten till den 12 februari då vittnena till åtalet inte dök upp. När fackföreningsmedlemmarna anlände till domstolsbyggnaden slöt de upp med tusentals människor som deltog i PAME:s mobilisering bärandes på banderoller med diverse slagord och med knutna nävar.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=I-CK1a-UFfQ[/youtube]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.