Grekiska sjömän hotas med fängelsestraff

strejk-sjomen-PAME

Den grekiska regeringen använder sig av alltmer repressiva åtgärder för att knäcka de arbetare som vägrar underkasta sig den borgerliga politiken. Strejkande sjömän i Aten hotas med långa fängelsestraff – om de inte går tillbaka till sina arbeten.

Sjömännen har strejkat sedan i torsdags. Nu har regeringen beslutat att införa undantagslagar och vill tvinga arbetarna tillbaka till jobbet. Sjömän strejkar för att de vill ha ett nytt kollektivavtal. De är emot ett lagförslag som kommer att privatisera hamnarna och ge mer pengar till kapitalet. Många av sjömännen har inte fått sin lön på flera månader. Samtidigt är tusentals sjömän ute på gatorna i många grekiska städer.

Idag, onsdag, är det utlyst en 24 timmars-strejk för hela Atens och Pireus LO-distrikt samt det grekiska LO och TCO. Många LO-distrikt har under PAME utlyst strejk, till exempel: Ioannina, Leykas, Kefallonia, Lesvos och så vidare.

Sjömännens fackföreningar deklarerar att de inte accepterar undantagslagarna och att de ska fortsätta strejka.

Många arbetare är samlade i Pireus och tusentals speciellt från PAME deltar som strejkvakter.

Se ett Youtube-klipp »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.