Kuba investerar i nya flygplan till inrikestrafiken

Flygplan_prensa_latina_b320Kuba förbättrar sin inrikes flygtrafik med sex nya flygplan och renoveringar av sina flygplatser, för att höja kvaliteten och effektiviteten i inrikestransporterna.

Kuba har nu fått nya flygplan för att täcka inrikeslinjer som inleder sin verksamhet från och med april, sade ordföranden för kubanska Aviation Corporation SA (Cacsa), Ramon Martinez Hechavarria. Under den nationella evenemanget Arbetets Dag i flygsektorn, som hölls i den östra provinsen Santiago de Cuba, rapporterade Martinez Hechavarría att de nya flygplanen är av typen AN-158, en rysk-ukrainsk produktion med kapacitet för 97 passagerare.

Tre av dem börjar gå i trafik i april, medan resterande tre kommer att börja flyga nästa år, de bidrar därmed till att skapa högre kvalitet, med en effektiv användning av landets flyg, sade Ramon Martinez Hechavarria. Han berättade också om investeringarna som skett i huvudstadens flygplats, Aeropuerto Internacional José Martí och på flygplatsen i Santa Clara. Åtgärderna är ett led i uppdateringarna i de ekonomiska och omstruktureringar som pågår på Kuba.

Från Prensa Latina 16 februari
Översättning: Achim Rödner/Svensk-Kubanska Föreningen
Foto: Prensa Latina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.