Minskat stöd för EU bland svenskar

the-european-cruiseAllt färre svenskar stödjer EU, rapporterar Ekot idag. Endast 42 procent av svenskarna ställer sig positiva till ett fortsatt medlemskap i den imperialistiska unionen vilket är en minskning sedan 2010 då motsvarande siffra var 53 procent. Detta framgår av en färsk mätning som gjorts av SOM- institutet. Merparten av svenska folket upplever dessutom en ökad svårighet att påverka EU.

Sören Holmberg, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet menar att den ekonomiska krisen i Europa är en bidragande faktor till svenskarnas skepsis gentemot EU.

– Svenska folket är lätt opportunistiskt, som många andra folk är, och just nu får EU en stor del av skulden för den nuvarande ekonomiska krisen och då drabbas opinionsstödet i Sverige, säger Sören Holmberg till Ekot.

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.