Facklig dag på Nordiskt Sommarläger dag 5

Torsdagen på Nordiskt Sommarläger inleddes med att representanter från de fyra deltagande partierna höll varsin inledning på temat ”facklig kamp”.

SKP representerades av Lars Lundberg, välkänd byggnadsarbetare från Gävle. Han började med att berätta varför man kan köpa en flygresa mellan Paris och Stockholm för 18 kr av Ryanair, ett flygföretag som bara under förra året gjorde en vinst på 3,15 miljarder. Anledningen är att de förbjuder den inhyrda personalen att organisera sig fackligt och att ett flertal svenska kommuner betalar dryga subventioner till dem. Bara i Nyköping betalar man sex miljoner kronor om året. Dessutom får en arbetssökande som vill komma på anställningsintervju betala 2 900 kronor. Uppmaningen från Lars Lundberg blev bojkotta Ryanair.

Eftermiddagen fortsatte på temat ”kampen mot arbetslösheten”. Efter livlig debatt blev slutsatsen: arbetslösheten kan inte lösas under kapitalismen utan fortsatt kamp mot kapitalism och barbari är lösningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.