Markus Allard portad i dörren hos Vänsterpartiet

Det har blivit stor uppståndelse i media över att Ung Vänsters ordförande i Örebro län, Markus Allard, gillar Revolutionära Fronten på Facebook.

På kvällen den 21 november skrev Vänsterpartiet på sin Facebook-sida: ”Vänsterpartiets verkställande utskott har idag beslutat att suspendera Markus Allard”.

Markus Allard är en aktiv politisk 23-årig man i Örebro. Han är en stridbar Ung Vänster-ordförande för Örebro län, han är även ersättare i kommunfullmäktige i Örebro. Men partiledningen i Vänsterpartiet vill inte förknippas med honom.

Markus Allard berättar för Riktpunkt på kvällen den 21 november att han skulle på ett partimöte, men blev där portad i dörren till partimötet samma kväll.

– Det var klara direktiv från partiledningen, säger Markus Allard.

Markus Allard gick med i Vänsterpartiet år 2009, sedan har han startat en aktiv Ung Vänster-avdelning.

– Mitt syfte har varit att starta upp en revolutionär ungdomsrörelse, oavsett om det är här hemma i Sverige eller i Mali (där han drivit två progressiva valrörelser, red. anmärkning).

Dessutom har Markus Allard varit drivande i en fråga gällande en folkomröstning om kollektivtrafiken i Örebro.

– Vi samlade in 12 000 namn, det handlade inte bara om gratis kollektivtrafik, det handlar om att skapa ett politiskt medvetande, få folk i rörelse – jobba i folks vardag. Precis som ryska kommunisterna kämpade för varmare tevatten i fabrikerna så måste även vi börja arbeta där vi står.

Till SVT Tvärsnytt sade Markus Allard den 20 november:
– Vi vanvårdar en hel generation på äldreboenden för att folk ska kunna plocka ut vinster. Det är våld, det är att sätta sig över en demokrati. Det är inte i närheten av det som Revolutionära Fronten har gjort, eller står anklagad för.

Är uteslutningsärendet ett led i kampanjen mot dig som startade med ditt tidigare Twitter-uttalande där du skrev ”’Vi behöver skapa ett globalt handslag mellan arbete och kapital’ – tyckte Hitler… och Stefan Löfven”?

– Ja, det är det, det finns klara bevis för det.

Fredrik Jönsson

En tanke på “Markus Allard portad i dörren hos Vänsterpartiet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.