Vi dödade vårt eget folk i Srebrenica

”Vi dödade vårt eget folk i Srebrenica” säger Ibran Mustafic, en bosnisk-muslimsk krigsveteran, en av grundarna till SDA (Parti för Demokratisk Aktion) och politiker i ett sensationellt uttalande från den 23 januari 2014.

Minst 1 000 bosniska muslimer från Srebrenica dödades av sina landsmän under frammarschen till Tuzla i juli 1995 eftersom det fanns listor över dem som till varje pris ”måste förhindras från att nå friheten”.

Ibran Mustafic är författare till boken ”Planerat kaos”, i vilken några av de brott som begicks av soldater i den (muslimska) armén i Bosnien och Hercegovina mot serberna för första gången erkänns och beskrivs, liksom västs permanenta och olagliga vapenexport till de bosniska muslimska separatisterna, både före och under kriget och vad viktigt är, även under den tid då Srebrenica var demilitariserad zon under FN:s beskydd. Mustafic berättar bl.a. om muslimska sammandrabbningar och sedeslöshet i området som styrts av maffian under den bosniske militära befälhavaren Naser Oric. Många bosnier flydde frivilligt Srebrenica 1994 på grund av tortyr som drabbade den del av befolkningen som 1994 inte kunde betala skyhöga priser för den humanitära hjälp till som Oric och de lokala myndigheterna sålde i stället för att ge den till de som behövde. ”De som sökte frälsning genom Serbien lyckades komma fram till sin slutdestination och de som flydde mot Tuzla (styrt av den muslimska armén) förföljdes”, avslöjar Mustafic.

Den första kännedomen om brott mot serber fick Mustafic i Tuzla när han flydde från Sarajevo 1992.

”Där, skriver han, visade min släkting Mirsad Mustafic mig en lista över tillfångatagna serbiska soldater som dödades på den plats som heter Zalazje. På listan fanns hans klasskamrat Branko Simic och hans bror Pero, den f.d. domaren Slobodan Ilic, chauffören från Zvornik Mijo Rakic, sjuksköterskan Rada Milanovoc” Annars, i striderna i och runt Srebrenica dödades fler än 3 200 serber och därifrån och från angränsande samhällen.

Mustafa noterar bekännelsen av Naser Oric, den bosnien-muslimske befälhavaren över Srebrenica. ”När vi fångade dessa (serberna) i Zalazje och tog dem ur fängelset började slakten. Jag tog tag i Slobodan Ilic och slog honom i bröstet. Han var skäggig och hårig, lik ett djur. Han tittade på mig utan att säga ett ord. Jag tog bajonetten och högg honom rakt i ena ögat och vred sedan runt den. Han gav inte ifrån sig ett ljud! Sedan träffade jag honom med en kniv i det andra ögat. Jag kan inte förstå att han förblev tyst! Uppriktigt sagt, det var då jag blev rädd och omedelbart skar upp hans hals!”

Boken återger historien om hans farbror Ibrahim Mustafic ”Naser (Oric) kom och sade åt mig att omedelbart göra mig klar för att åka till fängelset i närheten av Srebrenica. Jag klädde mig och åkte omedelbart iväg. När jag kom fram till fängelset tog de alla tillfångatagna från Zalazje och jag beordrades att transportera dem tillbaka till Zalazje. När vi kom fram till avstjälpningsplatsen, beordrade de mig att stanna och parkera lastbilen. Jag klev ut och gick på ett lämpligt avstånd men när slakten började och jag såg deras vrede, kände jag mig sjuk och blev blek som ett lakan. När Zulfo (Tursunovic) strimlade sjuksköterskan Rada Milanovic bröst med en kniv och lögnaktigt frågade var hennes radiostation fanns, hade jag inte styrka att se på längre. Jag gick bort ifrån avstjälpningsplatsen och kom till Srebrenica. När de körde iväg med lastbilen och jag gick hem till Potocari var vägen översvämmad av blod”- slut på citat.

Listan över ”olämpliga Bosniaker” var välkänd för det muslimska ledarskapet och Alija Izetbegovic och existensen av en sådan lista har bekräftats av ett dussintal människor. Minst tio gånger hörde jag den tidigare polischefen Meholjic nämna den, Emellertid skulle jag inte bli förvånad om han bestämde sig för att förneka den, tror Mustafic, som sedan länge är medlem i organisationskommittén för händelserna i Srebrenica.

Enligt Mustafic gjordes listningen av maffian i Srebrenica och det politiska och militära ledarskapet vilken existerade från 1993. ”Befälhavarna över liv och död i området”.

”Om jag skulle döma Oric (Naser Oric, notorisk mördare på fler än 3 000 serber i Srebrenica-området, frikänd av ICT Internationella brottsmålstribunalen i Haag) skulle jag döma honom till 20 års fängelse för de brott han begick mot serber; för brott begångna mot sina landsmän skulle jag döma honom till 200 000 år som kortaste straff. Han är den högste ansvarige för att Srebrenica blev den största skamfläcken i mänsklighetens historia. Det var 1993 när han flydde. Han rymde igen 1995.”

albright-clinton-izet

Folkmordet i Srebrenica är en arrangerad överenskommelse mellan det Internationella Samfundet och Alija Izetbegovic; mellan Izetbegovic och USA:s dåvarande president Bill Clinton”. – Ibran Mustafic

Han påpekade att det finns betydande manipulationer av både namn och antal för offren i Srebrenica. ”Jag känner en far som förlorade sin son i Srebrenica men sonen finns inte och har aldrig funnits bland de dödade eller saknade. Det kan jämföras med en man som dog i Holland men som sattes upp på listan över offren i Srebrenica.

”Många muslimska bosnier belutade sig för att skriva under som varande offer eftersom de inte hade någon försörjning och saknade arbete så de använde det som en möjlighet. En annan sak är att Srebrenica var en demilitariserad zon mellan 1993- 1995. Hur kan det då komma sig att vi har så många invalidiserade krigsveteraner i Srbrenica?” frågar Mustafic. Han tror att det skulle vara mycket svårt att bestämma det exakta antalet döda och saknade i Srebrenica.

Det är mycket svårt eftersom Srebrenica har varit utsatt för manipulation under så lång tid och marionettmästaren är Amor Masovic som försöker att göra en förmögenhet av förräderiet i Srebrenica så att han ska kunna leva utan bekymmer under de kommande 500 åren! Emellertid är det några andra från Izetbegovic (Alija, då muslimsk president i Bosnien) omgivning som sedan sommaren 1992 försöker verkställa projektet att göra de bosniska muslimerna till permanenta och exklusiva krigsoffer” sade Mustafic

Grey Carter, 23 januari 2014
Översättning: Kjell Bygdén

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.