Pensionsbluffen

Monopolkapitalismens politiska krafter verkar vara överens om att steg för steg förslava det arbetande folket. Det görs försök till att höja pensionsåldern som redan är högre än i många andra länder. Idag möts Moderaternas och Socialdemokraternas företrädare för att diskutera höjningen av pensionsåldern.

Enligt SVT:s Rapport är dessa monopolens partier överens om att höja pensionsgränsen till 69 år.

Samtidigt är arbetslösheten högre än aldrig förr. Ungdomsarbetslösheten är extremt hög och likadant är det bland invandrare. Bland kvinnor av olika grupper är deltidsarbetslösheten ett gissel. Samtidigt påstår borgarna att arbetskraft saknas.

Påstående om att vi måste arbeta längre för att finansiera den offentliga sektorn är inget annat än en lögn. När man gödslar kapitalet med offentliga medel, dels genom privatiseringar och dels genom att låta dem driva delar av den offentliga sektorn, höjs statliga direktörers och politikers löner exponentiellt och det blir mindre och mindre i statskassan.

Vad som behövs är ingen fortsättning på den nyliberala politik som förs av de båda blocken utan en politik som tar vara på arbetarklassens intressen, en politik som förs av Sveriges Kommunistiska Parti.

Ali Kinali

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.