Det har hänt en gång tidigare

Vid en byggkongress för ett antal år sedan möttes kongressdelegaterna utanför Folkets Hus i Stockholm av ett gäng uppretade medlemmar i Kpml(r). De var uppretade i största allmänhet och när den kommunistiska kongressdelegationen passerade gruppen blev de helt vansinniga och bad helt enkelt SKP:s medlemmar som var kongressdelegater att ”dra åt helvete”. Jag ställde frågan till de ilskna Kpml(r) medlemmarna och fick då till svar att SKP var ett ”sosseparti och dess medlemmar smygsossar”.

Mellan den 12 juni och 15 juni i år genomförde Byggnads sin 16:e kongress och återigen möttes kongressdelegaterna av en mindre demonstration från nämnda organisation. Skillnaden den här gången mot tidigare tillfälle var att före detta Kpml(r):s medlemmar den här gången var mycket artiga och trevliga att samtala med. Utanför kongresshallen uppmanade man kongressdelegaterna att stödja motion AM 10. En motion som kräver att bemanningsföretagen skall förbjudas. Motionen är skriven av Gästriklands byggnadsarbetare och till kongressen inskickad av Byggnads GävleDala.

Skillnaden mellan SKP och före detta Kpml(r) blir i en fråga som denna helt uppenbar. Kpml(r) uppmanar till stöd för en kongressmotion utanför kongresshallen och SKP:s medlemmar uppmanar till stöd för sin egen motion från kongresshallens talarstol.

Motionen avslogs med 114 röster mot 41.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.