Fler lever på bidrag

2,5 procent. Med så många procent steg antalet personer som försörjdes med sociala ersättningar och bidrag år 2013. En minskning kunde däremot urskiljas under förra året avseende antalet personer som försörjdes med sjuk- och aktivitetsersättning (tidigare förtidspension). Personer försörjda med andra ersättningsformer ökade dock, enligt Statistiska Centralbyrån (SCB).

Vidare framgår det också av SCB att fördelningen av sociala ersättningar och bidrag inte är lika i landets län. I Stockholms län är till exempel antalet och uppgår till 11,2 procent, medan siffran är högst i Gävleborgs län då den uppgår till 18,8 procent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.