Partiet i valet

Först av allt, på partistyrelsens vägnar, vill jag tacka för de bidrag som kommit in till valfonden och som möjliggjort att vi kan trycka upp valtidningen.

I skrivande stund är det 24 dagar kvar till valet. För att partiet ska kunna göra en bra valrörelse vädjar vi om ditt stöd igen. Beställ partiets valtidning och sprid bland vänner och bekanta, arbetskamrater och släktingar, till grannar och andra hushåll där du bor. Beställ också partiets olika valaffischer och pryd samhället du bor i, med dem. Ju mer vi kommer ut om att det finns ett socialistiskt alternativ i valrörelsen, desto större är chansen att SKP gör en bra valrörelse.

Prata med folk, om vikten av att rösta på SKP, om att en röst på SKP är en röst för en helt annan politik än den de båda blocken i riksdagen står för. En röst på SKP är en röst för ett bättre Sverige. Även om vi inte når mandat i riksdagen, så är alla röster på SKP viktiga. Rösterna visar på viljan till att skapa ett annat samhälle. Prata också med ovannämnda, nu när den politiska temperaturen är som högst, som sig bör i en valrörelse, om att de engagerar sig. Förändringar som är till gagn för det arbetande folket skapas endast genom att det skapas ett tryck underifrån, i fackföreningarna och i andra massorganisationer. Men framförallt krävs att det kommunistiska partiet stärks. Och detta kan vi använda valrörelsen till och till detta behöver vi din hjälp!

I valrörelsen går vi ut med ett starkt självförtroende. Den första parollen i valtidningen är ”Vi kan bättre!”. På frågan om vad vi kan bättre, så är svaret enkelt. Vi kan bättre i allt. Vi ska inte låta oss tvingas till defensivt ställningstagande när vi möter de som ifrågasätter vår politik. Sverige befinner sig i många avseende på ruinernas brant. Endast en politik som gynnar de som skapar de rikedomar, som ett fåtal lever i lyx på, kan vända utvecklingen. För denna politik står SKP och för detta ska vi när vi nu inleder valrörelsen vara stolta över.

Tillsammans stärker vi nu det kommunistiska partiet. Kör hårt!

Håkan Jönsson, partisekreterare
Sveriges Kommunistiska Parti

Se partiets valsajt på adressen www.skp.se/val2014/

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.