SKP deltog i valdebatt med latinamerikaner i Stockholm

Torsdagen den 14 augusti ägde ett möte rum med målet att presentera de latinamerikanska kandidaterna inför valet ur de 4 partier som presenterades: SKP, V, S och MP som vardera företräddes av 2 – 4 kandidater. Tema för mötet var, ”Varför är det viktigt att rösta?”. Arrangörer för mötet var Stockholms Demokratiska Rörelse vid Victor Jara lokalen.

mote-14-augusti

Sveriges Kommunistiska Parti företräddes av Paulina Collao, Eduardo Vilches och Luis Romero. SKP inledde kvällen och ’satte ribban’ varpå övriga partierna var tvungna att följa upp analysen av den förödande samhällsekonomiska situationen med massarbetslöshet, social nedmontering med mera som hårt drabbat arbetarklassen.

Att SKP särskiljer sig från de övriga partierna genom att inte vara knutet till det kapitalistiska systemet blev uppenbart. De parlamentariska partierna försökte efteråt att göra sin samhällsanalys utan att tro sig behöva tala om vem eller vilka krafter som bär skulden. Bland annat snöade en representant in sig på sifferexercis, utan att tillföra något nytt.

Det blev en välbesökt och lyckad informationskväll där det visade sig att SKP har en fungerande politisk analys både vad valet till riksdag och landsting beträffar. Publiken var lyhörd och väntar redan nu på en laddad kommande debatt den 3 september.

mote-14-augusti2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.