Uruguays president är tacksam för det kubanska medicinska stödet

Uruguays president Jose Mujica tackade Kuba den 5 augusti för det medicinska stödet de senaste åren som har innefattat över 50 000 kostnadsfria ögonoperationer. Han tackade också Kuba för vad han själv kallade för en bra lektion i etik.

Mujica berömde 22 medlemmar av en kubansk brigad som arbetar i Uruguay och lovordade stödet som ön ger till andra länder i världen.

Under en ceremoni på en teater i huvudstaden Montevideo tackade också Mujica Kuba för att ha utbildat drygt 400 uruguayanska läkare. Han sade att de finns på plats och frågar inte om hur mycket de kommer att få betalt eller var de måste åka för att utöva sitt yrke. De åker dit de behövs, till de mest avlägsna platser som ibland glömdes bort i det här landet.

– Tack alla kubaner för allt stöd ni har gett oss och i synnerhet för den här lektionen i etik, sade Mujica bland applåderna från hundratals äldre medborgare som genomgått ögonoperationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.