Skottland på väg mot självständighet

Storbritannien har inga beredskapsplaner för möjligheten till ett självständigt Skottland efter folkomröstningen som ska hållas den 18 september, sade en talesman för regeringen den 8 september.

En opinionsundersökning från företaget YouGov visade för första gången att de som stödjer den skotska självständigheten kan vinna folkomröstningen med 51 procent av rösterna. Pundet föll med över 1 procent i förhållande till dollarn (1,614) till följd av undersökningens resultat, rapporterade nationell media den 8 september.

Undersökningens resultat gav upphov till en panikvåg i Storbritannien dels på grund av dess starka påverkan på börsen, men också på grund av nedgången av företags verksamheter med stora intressen av Skottland, tillade nationell media.

Till och med Drottning Elizabeth II som hittills har bibehållit ett neutralt ställningstagande sade att de var oroade inför delningen, rapporterade Daily Mail.

Landets tre största partier Konservativa partiet, Arbetarpartiet och Liberaldemokraterna kommer att presentera ett partiprogram som ger mer makt till skottarna för att i sin tur undvika en ja-röst i folkomröstningen om seperation, rapporterade The Guardian.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.