En uppmaning till solidaritet med häktade israeliska anti-krigsaktivister

Israels Kommunistiska Parti,

Under den senaste kriget och aggressionen mot folket i Gaza, organiserade vi, Israels KP och den Demokratiska Fronten för Fred och Jämlikhet (Hadash), ett flertal demonstrationer där både judar och araber uttryckte sitt klara budskap i protest mot regeringens krigshets och kriminella handlingar. Emellertid bemöttes vi med repression och våld regisserad av regeringen som önskar att tysta ned alla meningsskiljaktigheter. Protestanterna attackerades våldsamt och blev slagna av högerns banditer och polismän, sporrade av nationalistisk och rasistisk propaganda. Kulmen på dessa attacker inträffade under antikrigsdemonstrationen som vi organiserade i Nazareth den 20 juli, när Hadashs medlem i Knesset, Mohammad Barakeh attackerades av polis.

De som försökte att skydda honom och hans son blev våldsamt angripna och arresterades av polisen. I en exempellös handling arresterades demonstranterna under några veckor, däribland många minderåriga ungdomar och blev därefter satta i husarrest under månader efter domstolsbeslut. Dessa arresteringar inkluderade omänskliga restriktioner såsom förbud mot att gå utanför sina hem, från kväll till morgon men med tillåtelse att gå till arbete eller studier, då endast i sällskap av polis. Distriktsdomstolen beslöt den 5 oktober att tre studenter, (av nio kvarstående som häktade) inte kommer att få återvända till sina studier utan polisens inskränkningar. De andra kommer att bli kvar under de samma restriktionerna.

Vi uppmanar alla som stöder oss samt verkar för fred och rättvisa, att uttrycka sin solidaritet
med de arresterade demonstranterna och fördömelse mot Israels förföljelse av kritiska röster, speciellt av de palestinska ibland dem.

Israel Kommunistiska Parti
Onsdag den 8 oktober 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.