Piotr Simonenko: Ukraina återvänder till tiden under naziockupationen

Efter kuppen på ”EuroMaidan” började Ukraina återvända till tiden under naziockupationen. Ordförande för Ukrainas Kommunistiska Parti (KPU), Piotr Simonenko, sade detta under sitt möte med partiaktivister i Kirivograd oblast nyligen.

Piotr Simonenko beskriver det inte bara som moraliskt utan också psykisk terror som har släppts lös mot det kommunistiska partiet och dess anhängare. Ett antal partiaktivister har anklagats för kriminella handlingar som de faktiskt inte har begått.

Tortyr tillämpas på de gripna, och kommunisterna tvingas ge ”bekännelser” under fysisk misshandel på polisstationer eller hos SBU (Ukrainas säkerhetspolis), medlemmarna i deras familjer får ta emot hot om våld.

Som under Hitlers ockupation uppmanas befolkningen att lämna ut kommunisternas namn och adresser till olika myndigheter som har ställt ut speciella boxar i deras byggnader där de kan lämna information.

Enligt de metoder som tillämpas av SBU, och de principer som dess ledarskap baserar sin verksamhet på, visar att Ukraina snabbt flyttar i riktning mot fascismen, och SBU förvandlas till en politisk polis modellerade efter nazistiska Gestapo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.