Provokation mot Rizospastis, KKE:s dagstidning – Svaret från arbetarna kom på en gång

Uttalande från KKE

Under de senaste dagarna har det gjorts försök att provocera “Rizospastis” (KKE:s partiorgan) och naturligtvis också KKE. Huvudpersonerna för detta var representanter för koalitionsregeringen SYRIZA- ANEL, tidningen “Avgi” som tillhör SYRIZA, och naturligtvis ett dussintal “anonyma” och “oberoende” bloggar som rusade till för att föra provokationen vidare.

Den 11 februari laddades en text med titeln “Du kommer inte att tro dina ögon- annonsen finns på Rizospastis sista sida” upp på den välkände journalisten Spyros Karatzaferis webbplats. Texten åtföljdes av ett fotografi av Rizospastis, som hade en Coca Cola annons på sista sidan.

Datumet för den specifika upplagan av “Rizospastis” var medvetet dolt så att läsarna skulle ledas till att tro att det var ett nytt nummer och under den period där arbetarna i bolaget har varit engagerade i en flera månader lång kamp.

Dock var detta specifika nummer av Rizospastis publicerat den 27 maj 2012, dvs 17 månader innan den stora strejken mobiliserades av arbetarna på “Coca Cola”.

Rachel Makri, parlamentsledamot i SYRIZA (som brukade vara i ANEL) upprepade provokationen, när hon i ett TV-program, sade: “I förrgår såg jag Rizospastis och det hade en Coca Cola annons på sin sista sidan …” !!

Avgi, SYRIZA:s tidning, plockade upp stafettpinnen och laddade upp detta utdrag ur TV-programmet, som inkluderade dessa påståenden, på sin Youtube- kanal. Videon laddades upp med titeln: “Rachel Makri svarar Potami och KKE”.

Dessa handlingar visar propaganda i äkta Goebbels- stil av den “statliga vänstern”, vilket inte kan använda argument för att besvara den väl underbyggda kritiken från KKE mot regeringens uttalanden och program samt dess inledande konkreta åtgärder.

Facket som organiserar Coca-cola arbetare, Greek Federation of Workers in the Bottling Industry (POEEP), fördömde direkt denna provokation och svarade att PAME, KKE och tidningen Rizospastis var en av de få som stödjer strejken i Coca-cola fabriker i Grekland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.