Malmöbor visade stöd för EU-migranter

Ett EU-migrantläger vid Industrigatan i Malmö skulle rivas i dag men överklagades i sista stund. Därmed är avhysningen tills vidare uppskjuten. Ett stort antal personer samlades på morgonen för att visa sin solidaritet med EU-migranterna.

Det var Centrum för Sociala Rättigheter som i morse klockan nio, en timme innan avhysningen skulle börja, lämnade in en överklagan av Miljöförvaltningens beslut att förbjuda de boende EU-migranterna tillträde till fastigheten Brännaren 19.

– EU-migranterna är glada över vårt stöd. Överklagandet gör att det finns tid för att hitta en bättre lösning. Migranterna kommer att bo kvar här. De har inget annat val, säger Jonas Bjärby från nätverket Solidaritet med EU-migranter, en av de som kommit till Industrigatan.

I mars gjorde Sveriges Kommunistiska Parti ett uttalande där man om situationen skrev bland annat:
”När de svenska socialdemokraterna gjorde gemensam sak med de borgerliga partierna och de svenska kapitalisterna för att lura på oss ett svenskt medlemskap i EU var ett av argumenten den fria rörligheten inom unionen. Lyckan för de svenska arbetarna skulle vara att man själv fick välja i vilket av EU:s medlemsländer man ville bo och arbeta i. Vid det tillfället tänkte nog inte den socialdemokratiska partiledningen och familjen Wallenberg på att det skulle bli en rättighet som skulle utnyttjas av Europas fattigaste och sedan århundraden mest förtryckta folkgrupp romerna. De lämnar därför nu sina hemländer, där de betraktas som paria, för att söka en möjlighet att överleva i bland annat Sverige.”

Nu har vi facit på vad den amöba storfinansen, kapitalet och dess lakejer har lyckats skapa, där är det inte fri rörlighet, utrotande av fattigdomen eller att garantera alla rätten till arbete som har prioritet ett. I stället för att utrota fattigdomen vältrar man enorma resurser över banker och kapitalet, med bara en bråkdel av dessa pengar skulle man kunna skapa ett drägligt liv för romerna i sina hemländer. Och problemet för dess lösning skulle inte vila på kommunerna runt om i Sverige och andra länder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.