PAME demonstrerade vid McDonalds

Idag, den 15 april, PAME:s (Alla arbetares militanta front) sekretariat i Catering-turism och fackförbundet för arbetare i Catering-Turism-Hotell i Aten demonstrerade utanför McDonalds vid Syntagmatorget, Aten.

Demonstrationen ägde rum för att uttrycka den internationella solidariteten med kampen, strejker och demonstrationer, som de amerikanska arbetarna inom snabbmat genomför för att skapa minimilön baserad på arbetarnas behov. Arbetarna i det multinationella företaget McDonalds kämpar för att öka och etablera minimilönen på nationell nivå, bättre arbetsvillkor och fackliga friheter.

”Varje land har två ansikten i kapitalismen. Ett är ansiktet av rikedom och lyx, en handfull människor som lever genom att utnyttja andras arbete. Och andra sidan, den massiva majoriteten av arbetarna som försöker att få dagen att gå ihop med svältlöner. Även de arbetare som dagligen livnär tusentals människor, eftersom arbetarna i det multinationella McDonalds, har svårt att skaffa mat till sina egna familjer. Kampen för att ha ett liv och ett jobb med fullständiga rättigheter är en kamp för alla arbetare. Även i Grekland kämpar vi i dag för kollektivavtal med bättre löner i alla sektorer och omedelbar återställning av minimilönen”, skriver PAME i ett pressmeddelande.

Från Greklands fackförbundet för arbetare i Catering-Turism-Hotell i Aten, sekretariatet Catering-turism i PAME, den klassorienterade fackföreningsrörelsen, skickar ett budskap ”om solidaritet till de arbetare som i dag kämpar i USA för att etablera sina grundläggande rättigheter som arbetare”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.