Framgångsrikt firande av första maj för SKP

Sveriges Kommunistiska Parti tillsammans med broderpartier organiserade en manifestation i Stockholm, på Hötorget, där talare betonade att behovet av att kämpa för att största kapitalismen och bygga socialismen i Sverige.

– Rikedomarna i världen är ojämnt fördelade, så ojämnt att en procent av de rikaste familjerna äger omkring hälften av jordens förmögenhet. Samtidigt som de 85 rikaste personerna äger mer än jordens halva fattigaste befolkning, enligt Oxfam. Det är så här demokratin ser ut i den kapitalistiska systemet och den tilltar, också i Sverige, sa Kjell Bygdén i sitt första maj tal.

Han poängterade också att det finns bara en slags socialism:

– Den kan inte genomföras inom det kapitalistiska systemet och när den genomförs är den demokratisk eftersom den avlägsnar klassamhället och exploateringen av arbetskraft.
(Hela Kjell Bygdéns tal finns publicerat på SKP Stockholms webbsida.)

I Malmö firade kommunisterna 1 maj med deltagare som kom för att lyssna på bland annat Victor Diaz De Filippi, partiordförande i SKP, och Marie Norgren, ordförande SKP Lund.

I Göteborg och andra orter höll partiet bokbord, där flera böcker och tidningar såldes och flygblad delades ut.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet demonstrerade för sin politik som dock inte uppvisar några skiljaktigheter i praktiken gentemot det borgerliga blocket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.