Nyval i Grekland den 20 september

KKE:s generalsekreterare, Dimitris Koutsoumpas, anmärkte igår följande, angående de förestående nyval som ska äga rum I Grekland den 20 september i år.

KKE kommer att delta aktivt i valet, för att stärka motståndet och kampen emot alla nedskärningspaket (memorandum) för att förstärka den enda kraft som arbetar- och folkrörelsen har just nu. För att KKE ska leda kampen för ett verkligt alternativ från den kapitalistiska krisen, som ska gagna folket och ungdomarna.
KKE, känner sig att partiet hade rätt i vad KKE bedömde att det skulle komma och kommer inte delta i regeringar som kallar sig “vänster”, “räddningsregeringar” eller liknade som har som mål att göra de rika rikare och de fattiga fattigare, som erfarenheten har visat, med alla regeringar som Grekland har haft de senaste fem åren, med Nea Dimokratia, PASOK och SYRIZA/ANEL.

KKE kommer att kämpa för varje enskild röst på alla arbetsplatser, varje bostadsområde, skola, i varje stad och liten by för att Greklands Kommunistiska Parti ska komma ut denna strid, starkare, så att arbetarklassen och folket ska bli starkare, och kämpa för folkmakt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.