“Flyktingkatastrofen angår även funktionshindrade”

DHR - Delaktighet, Handlingskraft, Rörelsefrihet - Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder.

European Disability Forum (EDF), där det svenska förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder (DHR) ingår, kräver i ett brev “att EU svarar på den uppkomna situationen på ett humant vis, tillgodoser behoven och säkerställer säkerheten för familjer, människor med funktionsnedsättningar och ensamkommande flyktingbarn.”

Förbundsordförande i DHR, Rasmus Isaksson, skriver på sin blogg att dessa individer nu blir behandlade på ett oförsvarligt vis. Enligt Rasmus Isaksson är personer med funktionsnedsättning “också i krissituationer de mest utsatta. Det handlar både om att tillgodose behoven för en dräglig tillvaro där man befinner sig på flykt men dessförinnan handlar det om att överleva färden.”

I slutet av förra månaden skickade Rasmus Isaksson en begäran om att få träffa justitie- och migrationsminister Morgan Johansson för att bland annat diskutera situationen för flyktingar med funktionsnedsättning, enligt blogginlägget.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.