Flyktingkatastrofen och kommunisterna

Vi kommunister blev lika berörda som alla andra av bilden på den treåriga pojken som livlös spolades upp på stranden i Turkiet. Vi liksom en stor del av Europas folk blev berörda ända in i hjärtegropen efter denna bild på näthinnan. Vi hävdar nu liksom tidigare asylrättens okränkbarhet samt att vi kräver att även Sveriges rikaste och högerstyrda kommuner skall vara med och ta sitt ansvar. Vi kan tyvärr inte ta hänsyn till rädslan för att fastighetspriserna kanske sjunker om det även det finns invandrare i området. Vi accepterar inga reservat för de rikaste av Moderaternas och Sverigedemokraternas väljare.

Vi kommunister tar oss även friheten att tänka på flyktingkatastrofens orsaker. Den första stora flyktingkatastrofen i modern tid skapades av USA/Nato i Afghanistan och därmed också den form av terrorism som vi nu känner. I kampen mot den socialistiska regeringen i Afghanistan beväpnade USA/Nato Talibanerna till tänderna för att de skulle bekämpa den socialistiska regeringen. Något som var grunden till ett terrorvälde som gjorde att miljontals afghaner flydde till i första hand Pakistan men även Europa och Sverige. Tyvärr var även Sverige med och skapade denna gränslösa katastrof genom att delta i kriget under Nato-befäl.

Nästa stora flyktingkatastrof skapade USA/Nato när man på lögnaktiga grunder sade sig vilja befria Iraks folk från tyrannen Sadam Hussein. Man mördade presidenten och gav makten till medeltida klanhövdingar med mord och terror som följd. Miljontals Irakier antingen flydde eller blev mördade.

Den tredje flyktingvågen skapades även den av USA, Nato och EU. Då fick man för sig att med hänvisning till den arabiska våren befria folken i Libyen och Syrien. Något som även den svenska regeringen deltog i med liv och lust genom att ställa JAS-plan till Natos förfogande. Genom detta bidrog även den svenska regeringen till att skapa efterkrigstidens största flyktingkatastrof. Vi kan därmed konstatera att även den svenska regeringen genom sitt skamliga närmande av Nato aktivt bidragit till skapandet av den internationella terrorismen med Talibanernas skräckvälde i Afghanistan och IS besinningslösa mördarpolitik i Irak och Syrien som följd. Grundorsaken för USA:s engagemang var och är naturligtvis kontrollen av Irans olja och för att komma åt den måste först Syriens regering falla, på precis samma sätt som att man i Afghanistan ville försäkra sig om olje-pipelines från Kaukasius.

Kommunisternas uppfattning är glasklar och logisk. USA, Nato eller EU har ingenting med Afghanistans, Libyens, Iraks eller Syriens inre angelägenheter att göra. Vi vill i sammanhanget erinra Karl Marx bevingade budskap om att arbetarklassens befrielse måste vara dess eget verk. En uppfattning som hela tiden bekräftats av arbetarrörelsen i respektive land i Mellanöstern.

Vi anklagar därför Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven för hyckleri när man först deltar aktivt i att skapa flyktingkatastrofer för att sedan be oss öppna våra hjärtan. Skulle Stefan Löfven vara allvarlig och uppriktig skulle naturligtvis alla krigsaktiviteter och närmandet till Nato omedelbart upphöra för att på sikt trygga världsfreden.

Sveriges Kommunistiska Parti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.