Sunsalat vägrar teckna kollektivavtal – satt i blockad

Livsmedelsarbetareförbundet inledde den 9 november en blockad vid Sunsalats anläggning i Malmö på grund av att företaget har vägrat att teckna kollektivavtal. Arbetsköparen har inte varit nåbar.

Anledningen är att Sunsalat vägrar teckna kollektivavtal som garanterar rimliga löner och villkor för de anställda, uppger facket i ett pressmeddelande. Sunsalat är en livsmedelsproducent som är nischade på att sälja färdigmat till danska matbutiker.

– Sunsalats anställda har idag betydligt sämre löner och villkor än vad som avtalet reglerar. Vi kräver att företaget tecknar kollektivavtal för att de anställda ska garanteras rätta löner och vettiga arbetsvillkor, säger Benny Kolnby, ombudsman för Livsmedelsarbetareförbundet i Malmö.

Livsmedelsarbetareförbundet har sedan i somras fört diskussioner med Sunsalat och krävt att kollektivavtal ska tecknas. Livsmedelsarbetareförbundet uppger att företaget har vägrat och därför varslade facket om konflikt den 13 oktober.  Medlingsinstitutet kopplades då in, men arbetsköparen har fortsatt vägrat teckna avtal och sen inte varit nåbar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.