Integrationslöner sågas av facklig ungdomsorganisation

Under dagen har 3F Ungdom i Danmark, fackförbundet 3F:s ungdomsorganisation, varit ute på gatorna och protesterat mot regeringens förslag att införa integrationslöner ”till många av våra vänner som har flytt hit”. Det rapporterar de på deras Facebooksida.

3F Ungdom skriver: ”Vi är överens om att genom arbete blir integrationen lättare och snabbare. Vi tror dock inte att integrationslöner är möjligt. Vi tror att vi redan har en bra integration till den danska arbetsmarknaden, som kallas lärlingsutbildning. Istället för att skapa arbetstillfällen för 70 kronor per timme, tror vi att företagen måste skapa fler lärlingsplatser.”

Ungdomsorganisationen poängterar att regeringens integrationslön kommer att skapa en ny underklass som aldrig kommer att tjäna mer än 70 kronor per timme. Regeringen vill pressa ner de danska lönerna samt arbetsförhållandena på arbetsmarknaden, framhäver 3F Ungdom.

”Nej till integrationslöner, men ja till lika lön”, är kravet från 3F Ungdom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.