Litauiska murare utnyttjades av skånskt företag

Det var i somras allting började då Byggmästar’n i Skåne fick ett beställningsarbete av Malmö stad. De ombeddes att ansvara för ett kommunalt skolbygge i Limhamn. I egenskap av huvudentreprenörer anlitade de då det litauiska företaget Viremidos som utförde murningsarbetet.

De litauiska murarna fick mellan 35 till 50 kronor i timmen. Kontraktet bröts lyckligtvis innan skolbygget stod klart. Detta eftersom Byggnads ombudsman Johan Dahlberg fick nys om de katastrofala missförhållandena för de litauiska murarna i samband med ett sammanträffande med några av dessa.
På grund av det inträffade, kräver nu Byggnads miljonbelopp till deras anställda.

LÄS VIDARE: Byggnadsarbetaren.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.