Nazistiskt medborgargarde stoppades i Malmö

Soldiers of Odin kallar sig det nazistiska medborgargardet som under kvällen skulle etablera sig i Malmö.

Strax efter klockan 21 när nazisterna skulle samlas syntes ett 50-tal antifascister till på Kronprinsen. Ett fåtal högerextremister som kom till platsen blev bortjagade. Vid 22-tiden lämnade antifascisterna platsen.

Den antirasistiska stiftelsen Expo beskriver Soldiers of Odins förgreningar i Finland som ”rasistiska medborgargarden”, med en nazist som grundare. Ett uttalande som finns återgivet hos bland annat Expo är att Soldiers of Odin betraktar sig som en ”fosterländsk organisation som kämpar för ett vitt Finland”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.