Statligt bidrag till lokal ungdomsgrupp i Stockholm med anknytningar till radikal nationalism

Sveriges Radio P4 Stockholm avslöjade den 15 april att man i en lokalförening i Stockholm vid namn Semper Fidelis tillhörande invandrarföreningen Polska Kongressen i år har fått motta ett statligt bidrag på sammanlagt 320 000 kronor från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, trots suspekt samröre med radikal nationalism.

I övrigt organiserar Semper Fidelis polska nationalister i Sverige och de har en uttalad rasistisk och främlingsfientlig agenda. Sveriges Radio P4 Stockholm rapporterar vidare att två av kraven som ställs för att få bidraget i fråga är att man måste vara förenlig med principen om alla människors lika värde samt respektera demokratins idéer. Efter det gjorda avslöjandet kommer nu sannolikt deras statliga bidrag att dras in.

Man har när man fick bidraget också förbundit sig till de regler som gäller för bidraget. Följer man inte dem så blir man återbetalningsskyldig.

– Det här är skattemedel, så de ska inte gå till någonting annat än vad de verkligen ska gå till, säger MUCF:s kommunikationschef Anders Hagquist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.