Införsel av vapen till Sverige

USA vill flytta högteknologiska vapen till Sverige, detta har TV4 Nyheterna bekräftat.

Den amerikanska arméns högsta chef i Europa Ben Hodges sade i en intervju i TV4 att han gärna vill flytta luftvärnssystemet Patriot från amerikanska baser i Europa till Sverige under de kommande två åren. Patriot System är ett högteknologiskt avancerat luftvärn. Att blixtsnabbt kunna förflytta det till Sverige blir ett starkt hot mot Ryssland, för detta system kommer obönhörligen att kompletteras med avancerade, dödliga missilsystem i Sverige, riktade mot vårt grannland Ryssland.

Sveriges närmande, och en eventuell anslutning till Nato, och med amerikanska vapen riktade mot Ryssland kommer att tiofaldiga riskerna för incidenter, vilka kan leda till öppna krigshandlingar, och då är Sverige illa ute.

Allan Widman, försvarstalesperson för Liberalerna, ett av svenska politikerkårens mest hängivna Natofantaster säger att det är ingen överraskning för Ryssland att Sverige är på väg att ingå i ett så kallat värdlandsavtal som ger möjlighet för placering av Natos stridskrafter på svenskt territorium.

Åsa Lindestam (S), vice ordförande i försvarsutskottet, påpekar att det i sista hand är regeringen som beslutar vilka vapen som tas in i Sverige. Och vad säger nu den vacklande socialdemokratiskt styrda regeringen i frågan? För att inte tala om en nästa regering som kan kan vara moderat- och liberalt styrd, som då utan tvekan kommer – med massiv propagandas hjälp på känt manér – att lura svenska folket in i Nato med ödesdigra följder för Sverige.

Mot detta måste vi protestera högljutt, helst organiserat, för detta hotar i högsta grad Sveriges säkerhet. De som banar väg för detta måste få veta att de kommer att ställas till svars för följderna av sina beslut.

John Eslund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.