Under söndagen demonstrerar PAME över hela Grekland

Under helgen, den 21-22 maj, kommer den grekiska regeringen genom partierna SYRIZA och ANEL i riksdagen, besluta om nya lagförslag – ett till angrepp mot människors inkomst, sociala trygghet och löner. Det skriver Alla arbetares militanta front (PAME) i ett pressmeddelande.

De uppger att det är ett anti-folkliga lagförslag som innebär införandet av indirekta skatter på de allra flesta arbetande människor som redan drabbats av privatiseringar, medan storkapitalet fått skattebefrielser. Momsen ökar också på mat- och andra basvaror och då drabbas arbetarklassen ytterligare.

Alla arbetares militanta front, som representerar den klassorienterade fackföreningsrörelsen, uppmanar unga män och kvinnor, arbetslösa och pensionärer att inte acceptera eländet. De uppmanar också människorna att inte återigen fastna i regeringens falska förhoppningar och falska löften.

PAME kompromissar inte med denna politisk som syftar enbart till att bevara profiterna som ett fåtal får ta del av, så att de blir ännu starkare. De skatter som införs försämrar för arbetarklassen och ger privilegier till storföretagen.

PAME skriver att folket kan ge en militant svar på de arbetarfientliga planerna; folket kan slå tillbaka mot utpressningar och hoten från arbetsköparna. ”Det är nödvändigt med att ett folk framför kamp och att motattacker skapas överallt i syfte att stoppa den barbariska anti-mänskliga politiken. Den politik som leder till att människor döms till fattigdom, arbetslöshet och utnyttjande kan inte godtas.” Arbetarklassen måste stärka sin kamp, fortsätter de.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.