Lettland: Fackliga LABA demonstrerade mot högerpolitiken

Oberoende fackliga LABA höll nyligen en demonstration i centrala Riga, Lettlands huvudstad.

Mer än tusen aktivister deltog i protestmötet och demonstrationen mot den socioekonomiska politik som högerregeringen genomför. Lettland står inför en ny ekonomisk turbulens med största metallindustrin KVV Liepajas Metalurgs stängning och mer än 5 000 arbetare förlorar sina jobb. Krisen inom hälsovården och utbildningen fortsätter på grund av budgetunderskott. Samtidigt har militärutgifter för 2016 fördubblats. Nato kräver Lettland på 2 procent av BNP för militära utgifter.

Översättning från Fackliga världsfederationens (WFTU) webbsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.