USA avslöjas i Syrien

Först bombades en syrisk regeringspostering av amerikansk flyg, med över 80 dödsoffer. Amerikanarna som inte kunde förneka sin skuld, uppgav att det skett av misstag. Ryssarna uppgav att amerikanarna med sitt avsiktliga ”misstag” hjälpt IS att överta regeringsposteringen.

En FN-ledd lastbilskonvoj med förnödenheter till den instängda befolkningen i det krigshärjade Aleppo flygbombades, med tiotals dödade hjälparbetare. USA beskyllde genast Ryssland för dessa bombningar, och ryssarna kontrade med att bedyra att Ryssland inte är skyldig till detta, men avslöjade att en amerikansk drönare vid den tiden opererat i området och bör vara den skyldige. Uppenbarligen har ryssarna starka bevis att amerikanarna, eller deras bundsförvanter, bombat konvojen, för efter det har det framförts uppgifter, troligen med amerikansk ursprung, att det inte kan ha handlat om flygbombning, snarare ett markanfall. Med det vill amerikanarna rentvå sig från attacken och skylla den på sina medkrigande rebeller, när det nu inte befanns hållbart att skylla på ryssarna.

Av allt att döma har ryssarna den här gången satt amerikanarna ordentligt ”på pottan”, vilket försätter amerikanarna i en defensiv ställning och i världens ögon befinns mindre trovärdiga.

Efter detta blev konfrontationen mellan Ryssland och USA sällsynt hård i FN-mötet i New York.

Intressant att se hur USA, med hedern i behåll, kan reda ut dessa besvärligt avslöjande händelser.

John Eslund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.