Uttalande från KKE rörande mordet på den ryske ambassadören i Ankara och lastbilsattacken på en julmarknad i Berlin

KKE:s centralkommittés informationsavdelning publicerade den 21 december följande uttalande om mordet på den ryske ambassadören i Ankara såväl som lastbilsattacken på en julmarknad i Berlin:

Dessa handlingar, oberoende av förövarnas specifika syfte eller mål, är en integrerad och grundläggande beståndsdel i 2000-talets imperialistiska krig och det är gällande oavsett i vilken utsträckning sådana organisationers verksamheter utformas med stöd eller tolerans från imperialistiska centrer eller uttrycks alternativt av dessa krafter som ett autonomielement i relation till några av de inflytelserika center i det förgångna.

Dessa handlingar och i synnerhet mordet på den ryske ambassadören äger rum under en tidsperiod då konkurrensen om situationen i Syrien tillspetsas och intensifieras särskilt när det gäller den skärpta kontrollen av naturresurser och transportrutter av strategisk betydelse. Detta utgör i sin tur stora faror för folket.

Folket behöver organisera sin kamp, sin solidaritet, sina gemensamma aktiviteter mot de imperialistiska planerna vilka använder och drar nytta av dessa handlingar på diverse sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.